– Hva skal vi med fem dommere?

June 28th, 2012

Publisert 19.06.12 23:58

Illsinte Oleg Blokhin opprørt over målet som ikke ble mål.

ENGLAND – UKRAINA 1-0:

Det var i tirsdagens oppgjør mellom England og Ukraina at dommerteamet gjorde en stor tabbe.

I det 61. minutt hadde vertsnasjonen ballen i mål, men verken pipeblåseren eller hans fire assistenter så at ballen var over streken og vinket spillet videre.

Det var også en offside i forkant av angrepet som dommerne ikke fikk med seg, og slik sett kan man vel si at det var svært svak dømming i situasjonen.

Tankene går selvfølgelig tilbake til VM i 2010, der England ble snytt på lignende vis mot Tyskland. Episoden vil trolig også føre til nye diskusjoner rundt videodømming i fotball.

LES OGSÅ: Hvorfor i all verden står han der?

– SmertefulltEn av dem som var klarest på at ballen var i mål, var Ukraina-trener Oleg Blokhin. Den illsinte treneren reagerte kraftig ute på sidelinjen da dommeren vinket spillet videre.

– Det er smertefullt å tape kampen på grunn av en dommerfeil, sa Blokhin til pressen etter kampen.

– Hvorfor trenger vi egentlig fem dommere? Ballen er 50 centimeter over målstreken og det er fem dommere som ser det, sier veteranen.

Blokhin får støtte av flere i TV 2s EM-studio når det gjelder kritikken mot dommerne bak mål. Nils Johan Semb sa følgende på direkten:

– Dommerne bak mål har én oppgave. Det er utrolig at de ikke ser dette. Det er skandaløst, sa toppfotballsjefen.

Også Ukrainas Yaroslav Rakitskij var irritert på dommerne etter kampen. Selv med 1-1 hadde ikke Ukraina gått videre, men en tidlig utligning ville nok gitt nytt håp om avansement.

– Dette var et dårlig resultat for oss. Dommeren gjorde mange feil, sa Rakitskij etter kampen.

Møter ItaliaFor England var det noe mer hyggelig å møte pressen etter kampen i Donetsk. Wayne Rooney sørget for gruppeseier med sin 1-0-scoring tidlig i andre omgang.

– Wayne pirket ballen i mål, og fortsetter han slik kan vi gå langt. Han er en viktig spiller for dette laget og denne nasjonen, sa kaptein Steven Gerrard til UEFA.com.

Nå venter Italia i kvartfinalen av turneringen. Gutta fra støvellandet havnet bak Spania i gruppe C.

– Spania er et utrolig godt lag, men vi skal heller ikke undervurdere Italia. Nå har vi en jobb å gjøre, sier Gerrard.

Send NLIVE ditt <lag> til 2242 for

Leave a Reply